Κομισιόν: Η νέα κυβέρνηση έχει εντολή για μεταρρυθμίσεις

Κομισιόν: Η νέα κυβέρνηση έχει εντολή για μεταρρυθμίσεις
Την δέσμευση της Ελλάδας σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας επίσης ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο.
 
Ο ίδιος ενημέρωσε και για τηλεφώνημα συγχαρητηρίων που θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το απόγευμα στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης.

Εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο