Την δέσμευση της Ελλάδας σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζοντας επίσης ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο.
 
Ο ίδιος ενημέρωσε και για τηλεφώνημα συγχαρητηρίων που θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το απόγευμα στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης.

Εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις.