Λίγες ώρες μετά την εκλογική μάχη που ανέδειξε νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο Real Fm υπογράμμισε ότι υπάρχει μια συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασιών. 

Σύμφωνα με τον κ.Παππά:

Υπάρχει μία συμφωνία που θα τηρηθεί, αλλά υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπου η διαχείρισή τους θα αναδείξουν αν αυτή η συμφωνία είναι βιώσιμη.  

Ο κ. Παππάς ωστόσο άφησε αιχμές για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο άφησε ο Νίκος Παππάς, λέγοντας πως υπάρχει μία «συστηματική απόκλιση από τα εκλογικά αποτελέσματα» στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ''είχαμε ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι μία μεγάλη νίκη, την οποία πιστώνεται και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας''.

Σε ερώτηση για το αν αρκούν 155 βουλευτές μπροστά στη δύσκολη ατζέντα του μνημονίου που καλείται να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Παππάς απάντησε «το πόσο σταθερή είναι η κυβέρνηση δεν κρίνεται μόνο από την κοινοβουλευτική στήριξη, αλλά από την αποτελεσματικότητα αυτής».

Ο ίδιος υπογράμμισε:

Υπάρχει μία συμφωνία που θα τηρηθεί, αλλά υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπου η διαχείρισή τους θα αναδείξουν αν αυτή η συμφωνία είναι βιώσιμη. Η προσδοκία των ευρύτερων συμμαχιών δεν πρέπει να εγκαταλείπεται, αλλά να εξαντλείται.

Για τη ΛΑΕ και τη μη είσοδό της στη Βουλή υπογράμμισε ότι ο λαός με αυτήν του την απόφαση ουσιαστικά βάζει τέλος στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ενώ πρόσθεσε ότι ουσιαστικά οι πολίτες προσάψαν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη την πτώση της κυβέρνησης.