Λίγες ώρες μετά την νικηφόρα για τον ΣΥΡΙΖΑ έκβαση της εκλογικής διαδικασίας ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης, έκανε λόγο για «καθαρή εντολή για τομές και μεταρρυθμίσεις», με στόχο την διόρθωση αδυναμιών της προηγούμενης διακυβέρνησης. 

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα διορθώσει αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου. 

'Οπως τόνισε:

Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.