Την πρόθεση της κινεζικής κοινότητας της Ελλάδας για βοήθεια στους πρόσφυγες διατύπωσε στην συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli.
 
Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν για το προσφυγικό ζήτημα και την πολύτιμη βοήθεια που επιθυμεί να διαθέσει στους πρόσφυγες η κινέζικη κοινότητα της Ελλάδας. 
 
Ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε θερμά την κινεζική κοινότητα της Ελλάδας για την ευαισθησία που έδειξε απέναντι στο ζήτημα και την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας χρειάζεται ηθική, υλική και πολιτική συμπαράσταση για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.
 
Ο κ. Πρέσβης από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση για την ενίσχυση των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, όπως και για το τρόπο με το οποίο χειρίστηκε το προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε ότι για την Κίνα η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, τονίζοντας ότι Κινέζοι απόδημοι και επιχειρηματίες επιθυμούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τέλος, οι δυο αξιωματούχοι εξέφρασαν τις ελπίδες τους να αποκατασταθεί σύντομα η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.