Από αύριο έως την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, με τις ζυμώσεις να είναι έντονες σχετικά με τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο υπουργικό συμβούλιο.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συζήτησαν το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι αλλαγές δεν αναμένονται να είναι σαρωτικές, αφού αρκετά πρόσωπα από το προηγούμενο σχήμα της κυβέρνησης, όπως και μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να είναι στο νέο υπουργικό.

Στη νέα κυβέρνηση αναμένονται να βρίσκονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι πιθανό να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σίγουρη είναι η διατήρηση του χαρτοφυλακίου του Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης ενδέχεται να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών (αν δεν επιστρέψει ο κ. Τσακαλώτος) ή να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο με αρμοδιότητα την εφαρμογή του Μνημονίου.

Δεδομένη θεωρείται η παραμονή του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και της Έλενας Κουντουρά και του Τέρενς Κουίκ στο κυβερνητικό σχήμα.

Η Όλγα Γεροβασίλη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να παραμείνει στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Ο Νίκος Βούτσης θα είναι στο κυβερνητικό σχήμα εφόσον δεν ορκιστεί Πρόεδρος της Βουλής, θέση για την ακούγεται και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Γιάννης Μπαλάφας ενδεχομένως να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, ειδάλλως θα διατηρήσει τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ενώ δεν αποκλείεται να υπουργοποιηθεί και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Οι πιθανότητες να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας ο Αριστείδης Μπαλτάς είναι μοιρασμένες.

Πληροφορίες φέρουν τον Γιάννη Μουζάλα να διατηρεί το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως και τον Χρήστο Ζώη του υπουργείου Ναυτιλίας (όπως επιθυμούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες...