Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Σφόδρα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης , με την επιθετική στάση και τη συμπεριφορά που κράτησαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες της Κυριακής, στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και άλλοι, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ενόχληση είναι έντονη για το γεγονός, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς, δεν εισέπραξε την ίδια συμπεριφορά την επόμενη της βαριάς ήττας των εκλογών του Ιανουαρίου, αλλά αντιθέτως ο κ. Μεϊμαράκης ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και εγγυήθηκε έμπρακτα την ενότητα του κόμματος, όντας σε ανοικτή γραμμή με όλα τα κορυφαία στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι.

Άλλωστε όπως υπενθύμιζαν από τη ΝΔ, η κεντροδεξιά παράταξη κέρδιζε πάντα τις μάχες όταν κινούνταν στο δρόμο της συναίνεσης με επίκεντρο την πορεία και τις τύχες της χώρας και όχι όταν λειτουργούσε συγκρουσιακά σε μια λογική που κινούνταν πιο δεξιά απο αυτη του μεταρρυθμιστικού κέντρου, γεγονός που αποδείχθηκε κάθε φορά που η ΝΔ έκοβε πρώτη το νήμα σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης , πάντως, σε συνομιλία που είχε το πρωί με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα με βάση το καταστατικό αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία. "Προς το παρόν κλίνω στο "όχι" γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", είπε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ όπου είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Τόνισε επιπλέον ότι δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού ενώ για σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε : "Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον".

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.