Την πεποίθηση ότι το δράμα στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει, ακόμα και μετά την εκλογική του νίκη του Τσίπρα υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η FAZ, υποστηρίζοντας, όμως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί πραγματικά να πετύχει, παρότι στον δρόμο του μπορεί να σταθούν εμπόδια οι επικριτές και οι αμφισβητούντες στο εσωτερικό του κόμματός του.
 
Οι πιο αισιόδοξοι από τους εταίρους της Ελλάδας ήλπιζαν σε μια νίκη του Τσίπρα καθώς πίστευαν ότι θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα από εκείνον, επισημαίνει η FAZ.

Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, η πλειονότητα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν θα προβάλει μεγάλη αντίσταση.

Όμως ο Τσίπρας είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός του, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα. Εξάλλου ο ίδιος έχει πει επανειλημμένα ότι θα προσπαθήσει να πετύχει μια χαλάρωση των όρων.

Παρόλα αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να πάψουν να θεωρούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι από την Αθήνα. Το πακέτο διάσωσης συμφωνήθηκε και υπογράφηκε, τώρα πρέπει να εφαρμοστεί, τονίζει η FAZ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Η βασικότερη αποστολή του Τσίπρα είναι να εφαρμόσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή των ιδιωτών επενδυτών στη χώρα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτό όμως, καταλήγει η εφημερίδα, θα μπορέσει να το πετύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός μόνο αν επιβληθεί στο κόμμα του.