Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι πάλι ο υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτερη πηγή του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου ανέφερε ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν ήθελε να αναλάβει ξανά το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΟΙΚ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να τον πείσει να παραμείνει στη θέση του.

Σύμφωνα με το προηγούμενο δημοσίευμα, το οποίο επικαλούταν κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος εντυπωσίασε τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη για την εποικοδομητική του προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις μετά από τη... μη συμπαθή γραμμή που είχε ακολουθήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν απρόθυμος να αναλάβει ξανά το υπουργείο.

Αν και ο λόγος αυτής της μη προθυμίας του δεν αποσαφηνιζόταν, το Reuters σημείωνε πως ο κ.Τσακαλώτος είναι μέλος της λεγόμενης ομάδας των 53 + του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένα μέλη της οποίας εξέφρασαν πρόσφατα την ανησυχία ότι το κόμμα απομακρύνεται από τον πυρήνα των αριστερών αξιών έτσι ώστε να κρατηθεί στην εξουσία.

«Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο οποίος ήταν επίσης ηγετικό μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας διάσωσης που συμφώνησε τους όρους του Μνημονίου. Ωστόσο, είναι τεχνοκράτης και ο Τσίπρας είναι γνωστό ότι θέλει έναν πολιτικό στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών», έγραφε το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, «αν ο Τσακαλώτος δεν δεχόταν να διοριστεί εκ νέου ΥΠΟΙΚ, αυτό θα αποτελούσε σίγουρα πλήγμα για τον Τσίπρα, αλλά όχι κατ΄ ανάγκη μείζονος σημασίας. Ο Τσακαλώτος θα μπορούσε να ηγείται των διαπραγματεύσεων χωρίς να είναι ο υπουργός Οικονομικών».