Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Έως το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδριαση της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή), η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ  Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη που είναι οι  κ.κ  Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους εραιτός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κομματος Κώστας Τζιμάρας, ο Γραμματέας  Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού  Αλέκος Κόκκαλης. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων,  7-10 ημερών. Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής  Επιτροπής, ή το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη. 

Στη συνέχεια, θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. 

Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει εναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ. Η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.