Η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Έως το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδριαση της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή), η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ  Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη που είναι οι  κ.κ  Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους εραιτός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κομματος Κώστας Τζιμάρας, ο Γραμματέας  Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού  Αλέκος Κόκκαλης. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων,  7-10 ημερών. Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής  Επιτροπής, ή το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη. 

Στη συνέχεια, θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. 

Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει εναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ. Η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο