«Γερασμένο» χαρακτήρισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο πρώην υπουργός και επανεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι χρειάζεται ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού.

«Το ΕΣΥ έγινε ένα γερασμένο σύστημα διότι ο κόσμος που το υπηρετεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κουραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις ως νοσηλευτής, ούτε να είσαι τραυματιοφορέας. Θέλει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» δήλωσε στον «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθαρίζοντας ότι το σύστημα υγείας πρέπει να νοικοκυρευτεί. 

Ο κ. Κουρουμπλής, το όνομα του οποίου «παίζει» έντονα για την ανανέωση της θητείας του στο υπουργείο Υγείας, είπε χαρακτηριστικά:

Αν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να το νοικοκυρέψουμε, να το οργανώσουμε, να μην έχει σπατάλες, να έχει διαφάνεια, να έχει αποτελεσματικότητα και να έχει και ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν. Χωρίς να χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, μπορεί να στηθεί το σύστημα σε καλύτερη βάση. Το σύστημα έχει γεράσει.