current views are: 2

22 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:58

Ανοίγουν οι διαδικασίες για εκλογή προέδρου στη ΝΔ – Ενόχληση Μεϊμαράκη

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, που δρομολογήθηκαν σήμερα το πρωί.

Δημοσίευση 11:58’
αρθρο-newpost

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, που δρομολογήθηκαν σήμερα το πρωί.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, που δρομολογήθηκαν σήμερα το πρωί.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση βουλευτών και στελεχών, και ανακοίνωσε πως δύσκολα θα είναι υποψήφιος για την προεδρία. 

Μέσα στο Νοέμβριο η εκλογή νέου προέδρου

Επί του διαδικαστικού έως το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδριαση της ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή), η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ  Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη που είναι οι  κ.κ  Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους εραιτός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κομματος Κώστας Τζιμάρας, ο Γραμματέας  Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού  Αλέκος Κόκκαλης. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων,  7-10 ημερών. Σημειώνεται ότι για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής  Επιτροπής, ή το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη. 

Στη συνέχεια, θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. 

Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει εναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ. Η διευρυμένη πλέον ΚΕΦΕ θα ορίσει μετά ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο. 

Ενόχληση Μεϊμαράκη από Βορίδη, Γεωργιάδη, Βαρβιτσιώτη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν έκρυψε σήμερα την ενόχλησή του από την επιθετική στάση και τη συμπεριφορά που κράτησαν, όπως είπε,  αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες της Κυριακής, στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και άλλοι, οι οποίοι θεωρείται ότι έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ενόχληση είναι έντονη για το γεγονός, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς, δεν εισέπραξε την ίδια συμπεριφορά την επόμενη της βαριάς ήττας των εκλογών του Ιανουαρίου, αλλά αντιθέτως ο κ. Μεϊμαράκης ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και εγγυήθηκε έμπρακτα την ενότητα του κόμματος, όντας σε ανοικτή γραμμή με όλα τα κορυφαία στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και άλλοι.

Άλλωστε όπως υπενθύμιζαν από τη ΝΔ​, η κεντροδεξιά παράταξη κέρδιζε πάντα τις μάχες όταν κινούνταν στο δρόμο της συναίνεσης με επίκεντρο την πορεία και τις τύχες της χώρας και όχι όταν λειτουργούσε συγκρουσιακά σε μια λογική που κινούνταν πιο δεξιά απο αυτη του μεταρρυθμιστικού κέντρου, γεγονός που αποδείχθηκε κάθε φορά που η ΝΔ έκοβε πρώτη το νήμα σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης , πάντως, σε συνομιλία που είχε το πρωί με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα με βάση το καταστατικό αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία. “Προς το παρόν κλίνω στο “όχι” γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος”, είπε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ όπου είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.


σχετικα αρθρα