«Αν ο λαός υποκύψει, θα τα χάσει όλα. Όταν κάνεις πίσω, οι εκβιαστές αποθρασύνονται. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Τα μέτρα, όμως, που καταρρακώνουν τους εργαζόμενους, θα μείνουν», υπογράμμισε την Τετάρτη (25/5) από τη Λάρισα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε απόψε σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση.
Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ότι τα εκβιαστικά διλήμματα, είτε από τους βιομηχάνους, είτε από την Ε.Ε., για δημοψήφισμα ή για εκλογές, θα πυκνώνουν όσο περνάει ο καιρός και όσο κλιμακώνονται τα αδιέξοδά τους. Ενώ αναφερόμενη στο μνημόνιο, είπε ότι πέτυχε τους στόχους του.

«Είναι λάθος που λέγεται ότι έχει αποτύχει. Διότι σκοπός τους ήταν, μέσω αυτού, να περικόψουν δραστικά τα δικαιώματα των εργαζομένων», υπογράμμισε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν αρκεί ο αγώνας να ανακοπούν τα μέτρα. Δεν φτάνει αυτό, είπε. Πρέπει να αποδυναμωθούν τώρα, όλο και περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι αλλαγές που επιχειρούνται δεν θα σταματήσουν, τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά, προειδοποίησε.

Οδηγούν το λαό στον όλεθρο. Γι’ αυτό και επιδιώκουν την πιο επιθετική συναίνεση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε ανοιχτά όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Εξάλλου, σχολιάζοντας τις σημερινές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών ανά την Ελλάδα, ανέφερε ότι «δεν αρκούν και δεν ανησυχούν το σύστημα».

Σχολίασε δε, ότι οι «Έλληνες δεν κοιμούνται» αναφερόμενη στο γνωστό σύνθημα και υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό απεργιών σε όλη την Ε.Ε. και επεσήμανε: «

Κοιμισμένοι δεν είναι οι Έλληνες. Παραπλανημένοι ναι, σε σύγχυση είναι ο κόσμος. Και αγανακτισμένος. Η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Εμείς δεν σνομπάρουμε καμιά μορφή κινητοποίησης, ιδίως όσες εκφράζουν κάτι το αυθόρμητο. Οι μορφές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να κατασκευάζονται στα κομματικά μας γραφεία». «Όμως», σχολίασε, «οι πλατείες που μπορεί να γεμίσουν με αγανακτισμένους, πολύ εύκολα μπορούν και ν’ αδειάσουν».