Να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στην περίπτωση που λάβει χαρτοφυλάκιο στη νέα κυβέρνηση. 

Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, «είναι ένα υπουργείο που το ξέρω, δεν θέλω να πάω κάπου που θα με ορίζουν οι σύμβουλοι. Ξέρω για τι πράγμα μιλάω, για τι πράγμα δουλεύω, τι σχεδιασμό κάνω, έχω άποψη ακόμα και σε αυτό που θα μου πουν οι διπλανοί είτε είναι υπηρεσιακοί είτε είναι θεσμικοί».

«Δεν μπορώ να είμαι επί παντός επιστητού ικανός να παράξω αυτό που πρέπει να παράξω. Και ο κόσμος έχει χάσει και την υπομονή του... Και είμαι και ένας άνθρωπος που στο χαρακτήρα μου δεν μου πάει δηλαδή να γίνω υπουργός απλώς για να είμαι υπουργός ή να κάνω τον υπουργό» σημείωσε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, επεσήμανε πως «δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει μια προσπάθεια για να περιοριστούν οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες, τα λάθη -δεν ξέρω αν μπορούν να εξαφανιστούν αλλά πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο».