Ανατροπές της τελευταίας στιγμής για το νέο υπουργικό συμβούλιο φέρνουν οι διεργασίες για το σχηματισμό της κυβέρνησης

Στη θέση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης παραμένει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα μετέχει ενεργά και στην οικονομική πολιτική και τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου. 

Όπως φαίνεται έχει κλειδώσει ο Νίκος Βούτσης για την Προεδρία της Βουλής και τη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μετακινείται από το υπουργείο Υγείας. Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάτω από τον κ. Κουρουμπλή θα είναι ο Νίκος Τόσκας

Ο Γιώργος Χουλιαράκης προκρίνεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, κάτω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του κ. Μάρδα στον τομέα των Εσόδων. 

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (που μετονομάστηκε από υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) θα παραμείνει ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Ο Θοδωρής Δρίτσας παραμένει στο υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε από το υπερυπουργείο Οικονομίας και ο Γιάννης Ξανθός αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υγείας.

Υπουργός Παιδείας τοποθετείται ο Νικος Φίλης και κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει η Όλγα Γεροβασίλη. Από το υπουργείο παιδείας μετακινείται ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Πολιτισμού στη θέση του κΝίκου Ξυδάκη. 

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος διατηρεί τη θέση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης και, τέλος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κλείδωσε ως αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς.