«Θα είμαι παρών στην κούρσα της διαδοχής», σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Όπως σημείωσε, η ΝΔ χρειάζεται ριζική ανανέωση και ως προς τις αξίες, και ως προς την πολιτική που ασκεί αλλά και τα πρόσωπα. «Θα είμαι παρών στην κούρσα της διαδοχής», σημείωσε και τόνισε: 

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι βαθύτερο από το πρόσωπο του αρχηγού. Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αλλά το κόμμα τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει διαζύγιο με τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τη νεολαία κλπ. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «πιστεύω πως εγώ μπορώ να το αλλάξω αυτό». Η ΝΔ, είπε «είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της Ελλάδας και αυτό δεν αλλάζει, για αυτό το λόγο η τοποθέτησή της πρέπει να ξεκινάει από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας και να εκτείνεται έως και τη δεξιά».

Όπως σημείωσε, ο κεντρικός ιδεολογικός προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας, σε κάθε περίπτωση θα είναι η κεντροδεξιά. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως εάν είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος, θα επιδιώξει «σημαντική ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό». 

Υποστήριξε πως «ο καθένας μπορεί να είναι υποψήφιος, πόσο μάλλον οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει την παράταξη. Θα ήταν καλό να υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι, ώστε να κατατεθούν πολλές διαφορετικές προτάσεις και να υπάρξει ανανέωση στο κόμμα».

Ερωτώμενος για το τί θα πράξει σε περίπτωση μη εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε:

Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε, είναι μία συμφωνία ότι όλα τα στελέχη που θα μπούμε στη μάχη, όχι μόνο ότι θα διεξάγουμε την εκστρατεία με τιμιότητα, αλλά και την επόμενη ημέρα θα σεβαστούμε τον αρχηγό που θα εκλεχθεί από τη διαδικασία, δηλαδή από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.