«Ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετούμενος για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, μετά τις εκλογές, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η ΝΔ πρέπει να δώσει τη μάχη των ιδεών της και να την κερδίσει, πρέπει να δώσει όραμα στους Έλληνες». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως ναι μεν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να κρατήσει το κόμμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο όπως υποστήριξε «αυτή η στροφή που έγινε με την υπερψήφιση του μνημονίου Τσίπρα – Καμμένου, η πολιτική του μεσαίου χώρου, όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά μας στέρησε 200.000 ψήφους». 

«Η ΝΔ πρέπει να γίνει σύγχρονο δεξιό κόμμα» τόνισε και συνέχισε: 

Να λέμε για τις ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί μας αναγκάζει η τρόικα αλλά γιατί τις πιστεύουμε. Ότι θα πρέπει να θέλουμε μικρότερο δημόσιο. (...)  Δεν είναι η ώρα των ονομάτων. Εάν υπάρξει υποψήφιος που θα εκφράσει όσα είπα, θα μεταδίδει δηλαδή το ιδεολογικό στίγμα, τότε θα τον στηρίξω. Εάν δεν υπάρξει, τότε θα δω τι θα κάνω. Αυτοί που λένε για σύμπραξη Βορίδη – Γεωργιάδη και σχέδια για αποχώρηση από τη ΝΔ είναι προβοκάτορες. 

Σημείωσε παράλληλα πως «είναι ένα θέμα και το ηλικιακό» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πλεονέκτημα, λόγω και της ηλικίας του Αλέξη Τσίπρα».