Αρκετά στελέχη του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παραμένουν και στο νέο, όμως αρκετά είναι και τα νέα πρόσωπα, συγκεκριμένα οκτώ, με κάποια να αποτελούν εκπλήξεις. 

Δύο πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου επιστρέφουν σε κυβερνητικό σχήμα. Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει  υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας. Το 2009 είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τις εκλογές του 2009 διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ το 2011 ορίσθηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Έκπληξη αποτελεί και το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη που αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας

Ο Γιάννης Μπαλάφας από αντιπρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εσωτερικών. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, ενώ νέο πρόσωπο είναι και ο εργατολόγος Αναστάσιος Πετρόπουλος, ως υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Ο Δημήτρης Καμμένος, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας δεν ήταν στην κυβέρνηση Τσίπρα, όμως ήταν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος από υπουργός Οικονομικών έγινε πλέον αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.