Υποψήφιος μέχρι τέλους δήλωσε πως θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

«Πιστεύω ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά στη ΝΔ... Δεν θέλω μια ΝΔ που να χωρίζεται σε Μητσοτακικούς, Σαμαρικούς Καραμανλικούς, θέλω μια ΝΔ από Νεοδημοκράτες στην οποία ο καθένας θα διαχωρίζεται από τις ικανότητές του» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεψε ακόμη όλους όσοι ενδιαφέρονται για την προεδρία να εκτεθούν απο την αρχή, στην κρίση της κοινωνίας. Όποιος εκτεθεί είπε, θα πρέπει να συμφωνήσει οτι την επόμενη ημέρα θα στηρίξει τον πρόεδρο που θα επιλέξει η κοινωνία. 

Υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ «έχει ταυτότητα και ας έχει ξεθωριάσει λίγο», παραδέχτηκε ωστόσο ότι έχει πάρει μερικό διαζύγιο από τα κοινωνικά στρώματα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνεί συνέχεια. 

Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ δεν αντέχει άλλους διχασμούς. «Πρέπει να αφήσει πίσω της τα ταμπού και να δώσει αίσθηση πραγματικής και όχι υποκριτικής ανανέωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Έκανε λόγο ακόμη για αξιοπρεπή εμφάνιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προεκλογικά.