Στον Νίκο Κοτζιά παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Μολυβιάτης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τον επαναδιορισμό του Νίκου Κοτζιά στη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία για τα δύσκολα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς ευχαρίστησε τον απερχόμενο ΥΠΕΞ για το έργο που επιτέλεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ενώ του ζήτησε όποτε χρειαστεί τη σοφία του, να μπορεί να προσβλέπει «στη σκέψη του και στην καλή του διάθεση».

Στη συνέχεια, ο κ. Μολυβιάτης αναφέρθηκε στους συναδέλφους του στο Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας:

Νομίζω έχω αποκτήσει ύστερα από 60 χρόνια το δικαίωμα και την τιμή να με θεωρώ συνάδελφό τους. Τους έχω αποχαιρετήσει αρκετές φορές για τελευταία φορά, αυτή νομίζω ότι είναι, πράγματι, η τελευταία φορά. Θέλω να τους συγχαρώ για τον επαγγελματισμό τους, για την αποτελεσματικότητα τους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έχει στελέχη τα οποία θα περιποιούσαν τιμή σε οποιαδήποτε Διπλωματική Υπηρεσία οποιασδήποτε χώρας. Και το προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όποιο κλάδο και αν ανήκει, εκτελεί τα καθήκοντά του με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, ανεξάρτητα από τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες πολλές φορές βρίσκεται. Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.