Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Η συζήτηση που έχει ανοίξει στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το Ποτάμι ήταν από τους χαμένους των εκλογών.

Το προηγούμενο διάστημα στη συζήτηση για την κεντροαριστερά είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και το Ποτάμι. Ο κύριος Θεοδωράκης παρά το γεγονός πως στην ευρωβουλή συμμετέχει στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι κεντροαριστερά , την ώρα που είχε αρκετές συναντήσεις με τον σοσιαλιστή Μάρτιν Σούλτς

Μετά τα αποτελέσματα η κουβέντα αποκτά άλλη διάσταση καθώς αν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι συνεργαστούν, αρχικά εντός Βουλής τότε το σχήμα θα έχει 28 βουλευτές και αυτομάτως θα είναι η τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι ίσως εκείνος που δε θέλει να είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς μοιραία θα ενταχθεί σε ένα σχήμα υπό την κυρία Γεννηματά. Στελέχη του Ποταμιού δείχνουν πάντως προς αυτή την κατεύθυνση και στο ΠΑΣΟΚ προφανώς καλοβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δώσει εντολές να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι σε αυτές τις συζητήσεις κυρίως για να μην φανεί πως το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «καπελώσει» τα υπόλοιπα κόμματα και τις κινήσεις. Τις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση προς τον κύριο Θεοδωράκη ενώ υπάρχουν υπόγειες δυνάμεις που ήδη συνομιλούν στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα.