Στη διαχείριση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών αλλά και στο θέμα του λιμανιού του Πειραιά, ενόψει της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του ο εκ νέου υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι «η υποχρέωση μας είναι να πετύχουμε μια σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, των δήμων, των πολιτών».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε μια ισχυρή δημόσια αρχή λιμένων, με τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν τις εγγυήσεις για την υπεράσπιση και την ανανέωση της σχέσης της πολιτείας με το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε επίσης την εμπιστοσύνη του στο Λιμενικό Σώμα για τη διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα το Σώμα έχει διασώσει τουλάχιστον 60.000 πρόσφυγες.

Επισήμανε δε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι πλήρως διασφαλισμένα και δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα που να αφήνει ανοιχτό αυτό το θέμα.

«Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας η εθνική κυριαρχία είναι απολύτως διασφαλισμένη» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.