current views are: 4

23 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:12

Ελληνικός Χρυσός: Πάγια θέση μας η παραγωγική συνεργασία με τον κ. Σκουρλέτη

Σε παραγωγική συνεργασία με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη προσβλέπει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. 

Δημοσίευση 12:12’
αρθρο-newpost

Σε παραγωγική συνεργασία με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη προσβλέπει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. 

Σε παραγωγική συνεργασία με τον νέο υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνο Σκουρλέτη προσβλέπει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Οι δηλώσεις του υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, θέλουμε να πιστεύουμε πως έγιναν από αίσθημα αυξημένης πολιτικής ευθύνης απέναντι στον κατεπείγοντα χαρακτήρα που λαμβάνει η αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Και συνεχίζει λέγοντας:

Σχετικά με την κατακλείδα της δήλωσης του κ. Υπουργού περί «εξαφάνισης της εταιρείας», χρήζει διευκρίνισης από τον ίδιο καθώς τουλάχιστον στην εταιρεία δεν είναι κατανοητή.

Αν εννοεί ο κ. Υπουργός πως η εταιρεία δεν ενεπλάκη στον διεξαγόμενο προεκλογικό αγώνα,  τότε πράγματι η επισήμανση είναι σωστή.

Παράλληλα, εκφράζει την «ικανοποίησή της για το γεγονός πως στις δηλώσεις του κ. Υπουργού διαφάνηκε η πρόθεσή του να ευθυγραμμίσει την πολιτική του Υπουργείου με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ειδικότερα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό έχει τελικά σημασία  και όχι οποιαδήποτε άλλη άγονη αντιπαράθεση περί αλήθειας και ψεύδους. Η νομιμότητα είναι τελικά αυτή που πρέπει να γίνεται σεβαστή και να μας δεσμεύει όλους».

Η εταιρία επισημαίνει την πάγια θέση της «για μια παραγωγική συνεργασία με τον κ. Σκουρλέτη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης στη Χαλκιδική αλλά και των οικογενειών που ζουν από τις δραστηριότητες της εταιρείας».

Τέλος, αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν:

Δύο συναντήσεις την 1η Σεπτεμβρίου και την 9η Σεπτεμβρίου 2015 (στη δεύτερη, παρουσία του Δ/ντος Συμβούλου της Eldorado Gold κ. Paul Wright, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα δύο φορές μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο) με υπουργούς της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Με επιστολή της η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ  πρότεινε στις  11.09.15 στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα ενημερωτική συνάντηση με την παρουσία του Φιλανδού εκπροσώπου της Outotec, εταιρείας απολύτως εξειδικευμένης στη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων,  η οποία κατέχει παγκοσμίως την πατέντα της  μεθόδου μεταλλουργίας flash smelting,  καθώς την  εφηύρε και την εφαρμόζει με πιστοποιημένα  αποτελέσματα περιβαλλοντικής προστασίας,  σε σειρά μεταλλευτικών δραστηριοτήτων ανά τον κόσμο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν λάβαμε απάντηση, υποθέτουμε λόγω του απαιτητικού προεκλογικού προγράμματος των ημερών.

Η ακρόαση του ΣτΕ, την Τρίτη 15/09/2015, παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκομένων μερών και του εκπροσώπου της Outotec.
Την ίδια μέρα ακολούθησε συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ με ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων όπως επίσης εντός της ίδια ημέρας υπήρξε και εκτενής συζήτηση του Δ/ντος Συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός με τον υπηρεσιακό αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος  κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Από την ημέρα της Υπουργικής απόφασης για αναστολή των εργασιών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στις 19.8.2015 μέχρι και σήμερα, συνέχισε να καλύπτει λειτουργικές και περιβαλλοντικές δαπάνες, ύψους 5 εκατ. ευρώ. 


σχετικα αρθρα