Τηρώντας αυστηρά «σιγήν ασυρμάτου», το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ αφήνει να εννοηθεί ότι, κατ’ αρχάς, ο απολογισμός της χθεσινής συνάντησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας, τους αφήνει ικανοποιημένους. Χωρίς να μπουν όχι μόνο σε λεπτομέρειες, αλλά αποφεύγοντας να μιλήσουν και για τα βασικά, οι τέσσερις της ΝΔ –Σταϊκούρας, Μηταράκης, Λαζαρίδης και Μουρμούρας- που συναντήθηκαν με το πολυμελές κλιμάκιο των δανειστών της χώρας, περιορίζονται να πουν με νόημα ότι «μια συνάντηση η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες  και εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα, αυταπόδεικτα σημαίνει ότι μας αφήνει ικανοποιημένους». Μετά τη συνάντηση, οι οικονομικοί επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά κλείστηκαν σ’ ενα γραφείο όπου για περισσότερο από μισή ώρα είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της ΝΔ τον οποίο και ενημερώσαν διεξοδικά για τα όσα διημήφθησαν κατά τη διμερή συνάντηση. Ο κ. Σαμαράς έδωσε ρητή εντολή να μη γνωστοποιηθεί η παραμικρή πληροφορία, κάτι που τηρήθηκε απαρέγκλιτα, παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ των δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγησαν με το σταγονόμετρο, υπήρξε διεξοδική ενημέρωση των Τροϊκανών, σημείο- σημείο αναφορικά με τα όσα αναφέρονταν στο «Ζάππειο ΙΙ», τόσο ως προς τα σημεία σύγκλισης, όπως οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, όσο και ως προς τα σημεία διαφοροποίησης, με κυρίαρχα τα ζητήματα της φορολόγησης και των απολύσεων από το Δημόσιο –με έμφαση στη «γαλάζια» πρόταση σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία.

Παρά το καθεστώς σιωπής που επικράτησε, σε γνώση του Newpost.gr περιήλθαν πληροφορίες σχετικά με τη στάση των εκπροσώπων της Τρόικας, με τους οποίους απ’ όσο φαίνεται στην ΝΔ ελπίζουν ότι πλέον «έχουν λυθεί πολλές παρεξηγήσεις» κυρίως αναφορικά με τη στάση της ΝΔ απέναντι σε κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές, η οποία αποσαφηνίστηκε ότι δεν κινείται σε στείρο αντιπολιτευτικό πλαίσιο και προσδιορίζοντας έτσι με καθαρό τρόπο την αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί στην Ευρώπη ως προς τη συναίνεση από πευράς ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιτελείς του Α. Σαμαρά παραδέχτηκαν ότι κατά τη συνάντηση υπήρξαν έμμεσες αιχμές για τη θέση της ΝΔ απέναντι στο Μνημόνιο, για τις οποίες υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις. Κυρίως υπό το πρίσμα της λογικής που ορίζει ότι κάθε φορά που γίνεται διεξοδική συζήτηση γύρω από κάποια θέματα, προσαρμόζεται αναλόγως και η προοπτική με την οποία αντιμετωπίζει η Τρόικα τις θέσεις της ΝΔ. Αυτός, επιμένουν στην ΝΔ, ήταν και ο βασικός στόχος καθώς οι εκπρόσωποι της Τρόικας, αναμένεται να μεταφέρουν τα όσα άκουσαν από τα στελέχη της ΝΔ, στους ανωτέρους τους με τελική επιδίωξη να γίνει προσπάθεια συγκερασμού των πολιτικών κυβέρνησης και ΝΔ, πάντοτε μέσα από το φίλτρο της Τρόικας.

«Το όποιο αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να φανεί και από τις ανακοινώσεις των επομένων ημερών από πλευράς της κυβέρνησης» έλεγε με νόημα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ.