ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο λαός κατανοεί ότι ήταν σωστή απόφαση η παραμονή στο ευρώ

Δημοσίευση 23 Σεπτεμβρίου 2015, 20:44 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2015, 02:15
Τσίπρας: Ο λαός κατανοεί ότι ήταν σωστή απόφαση η παραμονή στο ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Για την συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και τη σχέση του με τον Ματέο Ρέντσι τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στην Ιταλική Τηλεόραση Sky.

Για τη σχέση του με τον Ματέο Ρέντσι, αλλά και για τη συμφωνία με τους εταίρους τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στην Ιταλική Τηλεόραση Sky, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό και αντ’ αυτού έφερε ένα σκληρό πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι θεωρεί πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξει η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν. 

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά όπως είπε πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να «αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι». «Πρέπει να παλέψουμε μαζί να αλλάξουμε τις ισορροπίες και να φτιάξουμε ένα κοινό μέλλον για τους λαούς μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικά με τη σχέση του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «με τον κ. Ρέντσι πάντα είχαμε διαφωνίες αλλά έχουμε και κοινά προβλήματα», ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, αναφέροντας πως «ο Τζιάνι Πιτέλα ήταν πολύ υποστηρικτικός».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο Τζιάνι Πιτέλα είναι φίλος του, σημειώνοντας ότι υποστήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.