Την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών ανακοίνωσε αργά το βράδυ ο Δημήτρης Καμμένος  με αφορμή τα tweets που φέρεται να έκανε και αφού προηγήθηκε σχετική ανάρτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου

Στη δήλωσή του, ο Δημήτρης Καμμένος αφού τονίζει πως «μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα» επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη, «με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει «θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε τονίσει πως «μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για την υπόθεση καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία  υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο όπου και ετέθη το ζήτημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να αναφέρουν ότι -εφόσον ισχύει- δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η επικοινωνία έγινε χθες το βράδυ, χωρίς να γνωρίζουν -μέχρι αυτή την ώρα- όλο το φάσμα και το περιεχόμενο των αναρτήσεων, που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός.

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εκδώσει δήλωση, στην οποία υποστήριζε ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων.