Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Έξω πήγε καλά η κυβέρνηση Τσίπρα την πρώτη ημέρα μετά την ορκωμοσία της, διασκεδάζοντας τις δυσάρεστες εντυπώσεις που δημιούργησε για το νέο κυβερνητικό σχήμα  στο εσωτερικό της χώρας η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ ως υφυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις στις Βρυξέλλες όχι μόνο για το καυτό ζήτημα του μεταναστευτικού αλλά και γενικότερα για το θέμα της σοσιαλδημοκρατίας επιχειρώντας ελαφρά ανοίγματα προς τον χώρο της στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Τζιάνι Πιτέλλα επικεφαλής της ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. 

Όμως το μυαλό του βρισκόταν και στην Αθήνα όπου το ζήτημα Καμμένου πήρε εκρηκτικές διαστάσεις με τα κόμματα να ζητούν την απομάκρυνσή του και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον διορισμό του. Τελικά μετά από έντονο παρασκήνιο και επικοινωνία Τσίπρα –Καμμένου αλλά και στενών συνεργατών τους, ζητήθηκε η παραίτηση από τον Δημήτρη Καμμένο κάτι που έγινε χθες το βράδι. 

Το αυτογκόλ ήρθε από τα αποδυτήρια την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να δώσει με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το πρώτο στίγμα των προθέσεων του.   

Η κυβέρνηση θεώρησε ότι υπέστη πλήγμα από τον σάλο που ξεσήκωσε ο αντισημίτης Καμμένος και μάλιστα κυβερνητικό στέλεχος σχολίαζε στο Newpost: «Φάγαμε κλωτσιά από το δεξί πόδι του Καμμένου στο αριστερό χέρι της κυβέρνησης». 

Εξ αυτού του λόγου πολύ σύντομα το Μαξίμου γνωστοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου στην διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κυβερνητικό του εταίρο να ερευνήσει εάν τα απαξιωτικά ακόμη και για τον ίδιο tweets του υφυπουργού –σ ‘ένα απ’ αυτά αποκαλεί τον πρωθυπουργό εγκληματία- έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου μη κρύβοντας την ενόχλησή του για το κακό κυβερνητικό ξεκίνημα την ώρα που όλα κύλησαν ομαλά και κάτι παραπάνω από καλύτερα από την Κυριακή των εκλογών κι έπειτα.

Κι αυτό διότι αυτήν την στιγμή δεν θέλει να δημιουργήσει νέα ρήγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης δεν επιθυμεί να δημιουργήσει στην κοινωνία που τον εμπιστεύτηκε ότι εντάσσει στην κυβέρνησή του αντισημίτες και εθνικιστές μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου.