Αναταράξεις έχει προκαλέσει στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε μέσω twitter την παραίτησή του την οποία και τελικά έλαβε. «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να κάθεται να κάνει διερευνήσεις, ούτε να χάνει έστω και ένα λεπτό από τη μάχη που θα δώσει στο εξωτερικό. Προέκυψε ένα θέμα με κάποια σχόλια στο Twitter του κ. Καμμένου, ο οποίος διευκόλυνε με την παραίτησή του, το έργο της κυβέρνησης», δήλωε το πρωί ο Πάνος Καμμένος

Πρόσθεσε δε με νόημα πως  «εμείς έχουμε μια άριστη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα και δεν πρόκειται να δεχτούμε μύγα στο σπαθί μας και είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει εμείς θα είμαστε μαζί».

Και αν και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος τύπου του κόμματος έθεσε μέχρι και θέμα παραμονής του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Δημήτρη Καμμένου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. 

Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Mega, για τον αν υπάρχει θέμα και για την παραμονή του Δημήτρη Καμμένου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ αν αποδειχθεί ότι οι αναρτήσεις αυτές είναι δικές του, η κυρία Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «από εκεί και πέρα το τι θα γίνει αν αποδειχθεί κάτι θα το αποφασίσει ο Πάνος Καμμένος». 

Από την άλλη ο Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή Ακραίως με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε πως «δεν υπάρχει θέμα με τη  συμμετοχή του Δ. Καμμένου στην ΚΟ των ΑΝΕΛ» ενώ πρόσθεσε πως «μέσα στη Βουλή πουθενά δεν έβγαλε κάτι που να προκαλούσε την αντίδραση, κάτι ρατσιστικό ή ομοφοβικό».  

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου

Με την ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Καμμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις εξαιτίας αναρτήσεων που είχε κάνει στο twitter σε λογαριασμό που εμφανιζόταν ως δικός του, αναρτήσεις με ομοφοβικό και ρατσιστικό περιεχόμενο. 

Όταν η υπόθεση άρχισε να φουντώνει υπήρξε μια πρώτη επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Από κοινού συμφώνησαν πως εαν αποδειχθεί πως είναι δικά του τα σχόλια τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση. 

Τα σενάρια περί πρόωρης παράιτησης και υπουργικής θητείας ρεκόρ άρχισαν να φουντώνουν. Σε διαρκή επικοινωνία ήταν και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του έργου της κυβέρνησης ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Ο κ. Κουίκ όπως δήλωσε στην εκπομπή Ακραίως επικοινώνησε ο ίδιος με τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος ισχυρίστηκε πως τον λογαριασμό του διαχειρίονται περίπου 20 άτομα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ήταν προσωπικές του θέσεις. 

Ωστόσο ήταν ήδη αργά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε λάβει ήδη την απόφασή του έπειτα και από νεώτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και μέσω twitter ζήτησε από τον Δημήτρη Καμμένο να διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης με την παραίτησή του. 

Λίγη ώρα αργότερα ο Δ. Καμμένος απέστειλε την παραίτησή του στο Μέγαρο Μαξίμου και πέρασε στην ιστορία ως ο πιιο βραχύβιος υπουργός στην ελληνική ιστορία.