Επιβεβαιώνει ότι θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Καμμένο στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Μιλώντας στον Alpha 989, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε «μου ζήτησαν να αναλάβω υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων. Κι εγώ μηχανικός είμαι, στο αντικείμενό μου. Μου είχε ζητηθεί από τον πρόεδρο σε οποιονδήποτε ανασχηματισμό να αναλάβω μια θέση».

Για τον Δημήτρη Καμμένο εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι «είναι γνώστης οικονομολόγος. Θα μπορούσε να προσφέρει. Λυπάμαι πάρα πολύ, ωστόσο κάποια πράγματα έρχονται διαφορετικά».

Τόνισε ότι «ήταν μια αστοχία. Ο Δημήτρης Καμμένος έχει κάνει μεγάλη δουλειά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική».

Ο κ. Σγουρίδης σημείωσε

Έχω Facebook αλλά το προσέχω. Αλλά τα επίσημα πρέπει να είναι προσεγμένα. Ο Παναγιώτης Σγουρίδης στα αμπέλια μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, αλλά ο Σγουρίδης ο πολιτικός πρέπει να προσέχει.

 

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος του είχε αναθέσει την προετοιμασία ενός συνεδρίου για μια γενικότερη αξιολόγηση και αναδιοργάνωση του κινήματος, σημειώνοντας ότι θα γίνει Φεβρουάριο-Μάρτιο. 

Ερωτηθείς για τον Νίκο Νικολόπουλο είπε ότι «είναι ένας εξαιρετικός κοινοβουλευτικός άνδρας. Μπορεί να μη χώραγε στο κυβερνητικό σχήμα για άλλους λόγους, αλλά μπορεί να προσφέρει από άλλη θέση. Θα μπορούσε να αναλάβει θέση της αντιπροεδρίας».

Και πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, θα πρέπει να υπάρξει και μια αλλαγή στον κανονισμό. Μπορεί να παρθεί μια απόφαση για όλα τα κόμματα να έχουν αντιπρόεδρο».