«Εμείς επιδιώκουμε να μην μειωθεί καμία σύνταξη», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών στις μεγάλες συντάξεις

Μιλώντας στον Real Fm, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε:

Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις, οπωσδήποτε. Από εκεί και μετά, ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, ανάλογα με τον τρόπο που θα διαμορφώνεται η εισπραξιμότητα του συστήματος και η συνολική πορεία της οικονομίας, θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις.

«Κάνουμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ακριβώς για να μην έρθουν οι μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια», σημείωσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε πως «εάν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα γίνει μόνο στις μεγάλες συντάξεις και διευκρίνισε ότι «εγώ θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω των 1.000 ευρώ και μεσαίες συντάξεις αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000 και στα 1.500 ευρώ».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «το ασφαλιστικό ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια, γιατί ούτε πριν από το 2010 είχαμε ένα τίμιο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Κατρούγκαλος, ανέφερε:

Εγώ ομολογώ -που δεν είχα παρακολουθήσει αυτά που φαίνεται να δείχνουν πράγματι ένα σημαντικό πρόβλημα- τον θεωρούσα τον συγκεκριμένο βουλευτή ικανότατο στα οικονομικά, γιατί έβλεπα τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε αυτά τα ζητήματα. Δεν είχα επίγνωση γιατί δεν παρακολουθώ τόσο, εκ του σύνεγγυς τα social media… Άρα ομολογώ ότι υπήρξε ένα ζήτημα, αλλά αυτό είναι να αναμένεται όταν έχουμε συνεργασία δύο κομμάτων που έχουν διαφορετική φυσιογνωμία. Θα ήθελα να επισημάνω την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού επ’ αυτού…