Την ελπίδα ότι η ηγεσία της ΝΔ θα διεκδικηθεί από λίγους και ικανούς ανθρώπους εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας στο Ράδιο Πρακτορείο.
 
Όπως δήλωσε:
Ελπίζω να μην ευτελισθεί η διαδικασία και μέσω αυτής μία παράταξη, που έχει μεγάλη ιστορία και πρόσφερε πολλά στον τόπο. Ελπίζω να μην γίνει η λεγόμενη πασαρέλα υποψηφίων, να μείνουμε σε κάποιες λίγες υποψηφιότητες ικανών ανθρώπων και να γίνει μία επιλογή, όπως δημοκρατικά πρέπει να γίνεται πάντοτε σε όλες τις παρατάξεις, σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς.

Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε τη διενέργεια, στις 2 Οκτωβρίου, μιας εκδήλωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΜΑΖΙ, μίας εθελοντικής οργάνωσης της οποίας προεδρεύει, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου.

“Τον προηγούμενο μήνα τον επισκεφθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη, του παρουσιάσαμε το ΜΑΖΙ και του ζητήσαμε, όταν έλθει στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το κοινωνικό παντοπωλείο, κάτι που με χαρά δέχτηκε”, είπε ο κ.Γκιουλέκας.

“Όταν κάναμε το ΜΑΖΙ, ελπίζαμε ότι θα βοηθάμε 30-40-50 άτομα και σήμερα δυστυχώς βοηθάμε πάνω από 1500 άτομα”, είπε ο κ.Γκιουλέκας διευκρινίζοντας, ότι το “ΜΑΖΙ” δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται μόνο στη βοήθεια ευαίσθητων ατόμων.