Διαψεύδει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με αποκλειστική του δήλωση στο newpost, ότι είχε συνάντηση με τον βουλευτή του κόμματος Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε καμία συνάντηση με τον κ. Βορίδη, διαψεύδοντας ρεπορτάζ που μετέδωσε και το Mega, σύμφωνα με το οποίο οι δύο άνδρες συνέφαγαν χθες το απόγευμα στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στην Κηφισιά, σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό για τις εξελίξεις. 

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αποδίδει την παραφιλολογία που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα σε «μικροκομματικούς σκοπούς», καθώς γίνεται προσπάθεια από διάφορες πλευρές να αναδειχθούν στον «διαγωνισμό» των υποψηφίων και να κερδίσουν στήριξη, με την ένταξή τους σε εσωκομματικά στρατόπεδα. Παράλληλα, κάνει αναφορά και σε «εξωγενείς παράγοντες», δηλαδή σε τρίτα πρόσωπα που θέλουν να διαμορφώσουν κλίμα στο δρόμο για την εκλογή νέου αρχηγού

Πάντως, μέχρι στιγμής ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο για το αν θα υπάρξει τελικά υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να μεταπειστεί ο κ. Μεϊμαράκης και να παίξει ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή

Στο τραπέζι έχουν πέσει αρκετά ονόματα για τη μάχη της διαδοχής, ωστόσο ελάχιστα -και συγκεκριμένα δύο- μπορούν να φτάσουν έως το τέλος, καθώς απαιτούνται 445 υπογραφές μελών του εθνικού Συνεδρίου ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Άλλωστε, η ονοματολογία έχει σκοπό να αναδείξει τον ρόλο αρκετών στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας.