Σήμερα το πρωί στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει τις πρώτες κατευθυντήριες στους υπουργούς του ενόψει της νέας κυβερνητικής περιόδου, ενώ το οικονομικό επιτελείο θα «σηκώσει» αμέσως μανίκια καθώς αρχίζουν άμεσα οι συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Ειδικότερα θα πρέπει να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος θα πρέπει να κατατεθεί τόσο στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 5 Οκτωβρίου, όσο και στη Βουλή. Παράλληλα θα πρέπει να προωθηθούν δεκάδες προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πριν τη συνεδρίαση, και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σγουρίδης θα πάρει τη θέση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος και παραιτήθηκε τη Τετάρτη, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε από τις αναρτήσεις που φέρεται να έκανε σε λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.