Απέφυγε να απαντήσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σχετικά με κοινωνική δράση που διοργανώνει η Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος, απαντώντας:

Είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό. 

Ο κ. Τζιτζικώστας συνέχισε λέγοντας ότι «επειδή παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική κοινωνική δράση για την Περιφέρειά μας, θέλουμε να περάσει ένα μήνυμα ότι εδώ στην Περιφέρεια ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Δεν νομίζετε ότι θα πρέπει καλύτερα να σας απαντήσουν επί της δράσης οι συνάδελφοι αντιπεριφερειάρχες; Και αυτά έχουμε χρόνο και χώρο να τα πούμε».

Ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει έκτακτα καιρικά φαινόμενα απάντησε: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι ανάγκες προκύψουν. Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, και η πυροσβεστική - είχαμε μια συνάντηση - και η Πολιτική Προστασία και οι φορείς όλοι, να αντιμετωπίσουμε - ω μη γένοιτο - μια τέτοια καταστροφή».