Αιχμές για την προεκλογική στρατηγική της Λαϊκής Ενότητας άφησε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β'» Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος εξαπέλυσε και νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Υπενθυμίζεται πως ο πολιτικός σχηματισμός του οποίου ηγείται ο κ. Αλαβάνος, στήριξε τη Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η ΛΑΕ εξέπεμψε ένα « συγκεχυμένο μήνυμα» στους ψηφοφόρους.

«Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μανώλης Γλέζος) έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι “ευρώ ή δημοκρατία “και νομίζω, ότι σε ένα θέμα, στο οποίο υπήρξε μεγάλη πίεση από τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις του κατεστημένου - στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ - θα έπρεπε να μιλήσει κανείς με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ο ίδιος τον θεωρεί «ένα κομμάτι του κατεστημένου» και πρόσθεσε:

Ακούει και τις δύο απόψεις ο πολίτης και επιλέγει ποια είναι η σωστή, εάν είναι μια δύναμη η οποία μπορεί να θέσει αντίσταση με αποτέλεσμα, όχι αντίσταση με ήττα, αντίσταση στα κέντρα, τα μεγάλα, τα καπιταλιστικά της Ευρώπης, που έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτή τη θέση ή όχι.

«Προφανώς, δεν έκανε την επιλογή αυτών που λέω εγώ τώρα, εντάξει, αλλά το τι αποφασίζει στις εκλογές ο λαός σημαίνει ότι θα το σεβαστούμε, ό,τι κυβέρνηση θέλει θα βγάλει, αλλά δε σημαίνει ότι οφείλει κανείς να συμφωνήσει με την πλειοψηφία της κοινωνίας, από τη στιγμή που θεωρεί η συνείδησή του, ότι έχει μια άλλη άποψη» πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι και η ΛΑΕ μιλούσε για δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και της ζήτησης με τη χρήση εθνικού νομίσματος, όπως και ο ίδιος, ο κ. Αλαβάνος απάντησε πως «η Λαϊκή Ενότητα το έλεγε μεν, δεν το θεμελίωνε, είχε το χρόνο να το θεμελιώσει κατά τη γνώμη μας, δεν χρησιμοποιούσε ιστορικά παραδείγματα (…) εάν δεν είχαμε ιστορικά παραδείγματα, θα ήμασταν με το ευρώ. Βρείτε ένα συνομιλητή σας, που μπορεί να μας πει, πολλές κρίσεις υφεσιακές, που να τις βγάλανε με σκληρό νόμισμα. Βρείτε ένα συνομιλητή και πάρτε με μετά να μιλήσω μαζί του».