current views are: 3

24 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:59

Λαϊκή Ενότητα για μεταναστευτικό: Περισσότερη καταστολή, λιγότερη αλληλεγγύη

Για ακόμη μία υπεκφυγή, κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. 

Δημοσίευση 16:59’
αρθρο-newpost

Για ακόμη μία υπεκφυγή, κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. 

Για ακόμη μία υπεκφυγή, κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, η ηγεσία της ΕΕ κινείται στην κατεύθυνση: Περισσότερη καταστολή και λιγότερη αλληλεγγύη.

«Επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα μιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής που δημιουργεί τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα παραβλέποντας τις αιτίες που δημιουργούν το πρόβλημα και συνεχίζοντας επί της ουσίας να συντηρεί εκείνες τις συνθήκες που έχουν μεταβάλει τη Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο», συνεχίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει ότι «η χώρα μας θα βρεθεί στη δίνη της διαφαινόμενης σκλήρυνσης όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων και ταυτόχρονα θα πιέζεται να γίνει μια ακόμη μεγαλύτερη αποθήκη ψυχών και χώρος εφαρμογής πολιτικών καταστολής, αφού αναγκάζεται μαζί με την Ιταλία να γίνει χώρος καταγραφής, αλλά και διαχωρισμού μεταξύ πολιτικών προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και επαναπροώθησης των τελευταίων».

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι την ίδια στιγμή, κανένα βήμα δεν γίνεται γι’ αυτό που είναι «το πιο επείγον και επιτακτικό» αυτή τη στιγμή: να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στα σύνορα της «Ευρώπης-Φρούριο» και να υπάρχει εγγύηση «ασφαλούς διαδρόμου» για τους πρόσφυγες μέχρι τους τόπους προορισμού τους.

«Αυτό χρειαζόμαστε και όχι δολοφονικές πολιτικές απώθησης και αποτροπής ή λογικές μετατροπής χωρών σε αποθήκες ψυχών. Αδυνατούμε, συνεπώς, να κατανοήσουμε  την ικανοποίηση  του κ. Πρωθυπουργού γι’ αυτήν την απόφαση», καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.


σχετικα αρθρα