Στον σάλο που έχει προκληθεί από την τοποθέτηση και αποπομπή-εξπρές του Δημήτρη Καμμένου αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που απέσπασε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα την ώρα που ''τρέχουν'' θέματα όπως η εφαρμογή του μνημονίου και η προσφυγική  κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Η παραίτηση ενός νέου έλληνα υπουργού ώρες μόνο μετά τον διορισμό του εξέθεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε άγρια κριτική και τόνισε την πρόκληση που αντιμετωπίζει, προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν ''εριστικο'' συνασπιστμό.

''Με το μελάνι των διορισμών του υπουργικού συμβουλίου να ειναι ακόμα νωπό, ζητήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό να παραιτηθεί εξαιτίας προσβλητικών σχολίων που φέρεται να είχε κάνει στο διαδίκτυο'' τονίζει το άρθρο. 

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Καμμένος αρνείται τις κατηγορίες για αντισηματισμό και ξενοφοβία, λέγοντας ότι οι λογαριασμοί του είχαν παραβιαστεί.

Η υπόθεση αποσπά την προσοχή του Τσίπρα από σημαντικά καθήκοντα, οπως την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. 

''Όλοι στο twitter γνώριζαν για τον Καμμένο εκτός από τον Τσίπρα'' τονίζει ο πολιτικός αναλυτής Θεόδωρος Κουλουμπής, ο οποίος προσθέτει ότι δείχνει έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια και αναισθησία, ειδικά αν γνώριζαν γιαυτό.