current views are: 1

24 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση18:44

ΠΑΣΟΚ: Την εντολή για δημοσιοποίηση φωτογραφιών των οροθετικών την είχε δώσει ο εισαγγελέας

Απάντηση στον Μάρκο Μπόλαρη έδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση το 2012 να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των  συλληφθέντων οροθετικών γυναικών.

Δημοσίευση 18:44’
αρθρο-newpost

Απάντηση στον Μάρκο Μπόλαρη έδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση το 2012 να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των  συλληφθέντων οροθετικών γυναικών.

Απάντηση στον Μάρκο Μπόλαρη έδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του νυν υφυπουργού Ανάπτυξης σχετικά με την απόφαση το 2012 να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες των  συλληφθέντων οροθετικών γυναικών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, «η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών» και προσθέτει:  

Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Λοβέρδος επικαλούμενος την έκθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τονίζει: 

Την 28η Απριλίου 2012, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών με την υπ’ αριθμό 22/2012 Διάταξη του παρήγγειλε κατ’ εφαρμογή της Διάταξης του άρθρου 2, της Ποινικής Δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των (….) για βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και λοιπών αδικημάτων, την οποία και συνόδευσε με φωτογραφίες και τα λοιπά τους προσδιοριστικά στοιχεία των ταυτοτήτων τους.

(…) Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων , με την απόφαση 128/12, κατέληξε στα εξής: Α) Η δημοσιοποίηση των Ποινικών Διώξεων και των λοιπών προσδιοριστικών της ταυτότητας του κατηγορούμενου στοιχείων, ρυθμίζεται αποκλειστικά από τη Διάταξη, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται για συγκεκριμένα αδικήματα η δημοσίευση των φωτογραφιών, μόνο μετά από Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εφετών και αποσκοπεί στην προστασία του πληθυσμού. (…)

«Συνεπώς, η απόφαση δημοσίευσης δεν ήταν του τότε Υπουργού Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο κ. Μπόλαρης, ως μέλος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν το λόγο επί του θέματος, οφείλουν να γνωρίζουν αυτό το οποίο διευκρινίστηκε από την ίδια την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων στη Βουλή των Ελλήνων» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπόλαρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως την απόφαση είχε λάβει ο τότε υπουργός Υγείας. 

«Υπάρχει μια ανακοίνωση από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θεωρώ ότι έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια εκ των πραγμάτων. Στα υπουργεία λειτουργούμε με βάση το σύνταγμα και τους νόμους. Οι νόμοι ορίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες του υπουργού και πώς πρέπει να λειτουργεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα… Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη…


σχετικα αρθρα