Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει ως σκοπό της προεδρίας της να μεγαλώσει και πάλι την κεντροαριστερά και να ξαναδώσει πνοή σε έναν χώροι που σαρώθηκε τα χρόνια του μνημονίου. Ο στόχος είναι η κεντροαριστερά, η σοσιαλδημοκρατία να αποκτήσουν πρόταση διακυβέρνησης και σύντομα να αποτελέσουν την εναλλακτική λύση για τους Έλληνες πολίτες. Αυτό που δεν κατάφερε να συμβεί με την Ελιά ή με τους 58 έγινε τώρα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κυρία Γεννηματά προσπαθεί να το κάνει και με το Ποτάμι

Στο ΠΑΣΟΚ αν και κρατούν χαμηλά τους τόνους , το έκανε και η κυρία Γεννηματά σε δήλωση της ξεκαθαρίζοντας πως:

« Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών, διατηρούν την αυτοτέλειά τους με σεβασμό σ’ αυτό που συμβολίζει και εκπροσωπεί ο κάθε φορέας. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχισθεί η προσπάθεια συμπόρευσης και συνεργασίας και με άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο μας, με σεβασμό πάντα στην αυτοτέλεια και την αυτονομία τους». 

Η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήρθε ακριβώς ως απάντηση στις δηλώσεις του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη πως το Ποτάμι ή θα κινηθεί αυτοτελώς ή θα διαλυθεί. Αν η συνεργασία έστω εντός Βουλής επικυρωθεί τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι θα αποτελέσουν την Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη στην Βουλή.