current views are: 3

25 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:10

Ορκίστηκαν οι υπουργοί Μουζάλας, Μάρδας και Σγουρίδης

Ορκίστηκαν οι υπουργοί Μουζάλας, Μάρδας και Σγουρίδης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 07:10’
αρθρο-newpost

Ορκίστηκαν οι υπουργοί Μουζάλας, Μάρδας και Σγουρίδης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκαν νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αρχικά ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο οι υφυπουργοί Δ. Μάρδας και Π. Σγουρίδης, ενώ ο κ. Μουζάλας έδωσε διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία στην αίθουσα του Βυζαντινού άρχισε με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών, καθώς προηγήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «πάμε να ξεκινήσουμε δουλειά τώρα». 

Στην τελετή, παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι τον συνδέει με τον κ. Σγουρίδη κοινή θρακική καταγωγή, ο νέος γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Γεννηματάς, ο επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Σωτήρης Ρίζος, καθώς και η σύζυγος του κ. Μουζάλα και τα δυο του παιδιά.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μουζάλας δεν ορκίσθηκε μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας διότι δεν είχαν οριστεί οι αρμοδιότητές του, ενώ ο κ. Σγουρίδης αντικατέστησε τον Δημήτρη Καμμένο.


σχετικα αρθρα