Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκαν νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αρχικά ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο οι υφυπουργοί Δ. Μάρδας και Π. Σγουρίδης, ενώ ο κ. Μουζάλας έδωσε διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία στην αίθουσα του Βυζαντινού άρχισε με καθυστέρηση 20 περίπου λεπτών, καθώς προηγήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «πάμε να ξεκινήσουμε δουλειά τώρα». 

Στην τελετή, παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι τον συνδέει με τον κ. Σγουρίδη κοινή θρακική καταγωγή, ο νέος γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Γεννηματάς, ο επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Σωτήρης Ρίζος, καθώς και η σύζυγος του κ. Μουζάλα και τα δυο του παιδιά.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μουζάλας δεν ορκίσθηκε μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας διότι δεν είχαν οριστεί οι αρμοδιότητές του, ενώ ο κ. Σγουρίδης αντικατέστησε τον Δημήτρη Καμμένο.