Αιφνιδιασμένος από τις δηλώσεις του Μάρκου Μπόλαρη, σχετικά με το θέμα των οροθετικών, εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον «Focus FM», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

Αιφνιδιάστηκα από τις δηλώσεις Μπόλαρη. Πίστευα ότι ήταν φίλος μου, είχαμε μία κοινή πορεία χρόνων, τον εμπιστευόμουν.

Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε:

Υπέπεσε σε ατοπήματα: Δεν θυμόταν ότι την απόφαση την είχε πάρει ο εισαγγελέας, το θέμα είχε μάλιστα συζητηθεί και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που είχε αποφανθεί ότι μόνο με εισαγγελική διάταξη μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Τη συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να την πάρει μόνο ο εισαγγελέας, όπως κι έγινε.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος θύμισε ότι ο κ. Μπόλαρης «με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του, είχε στηρίξει τότε την απόφαση για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των οροθετικών. Ο Μπόλαρης με απογοήτευσε». 

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία εκφράστηκε «έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση» για την τοποθέτηση του Μάρκου Μπόλαρη στην θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και στην οποία αναφερόταν ότι ο κ. Μπόλαρης διετέλεσε υφυπουργός Υγείας του 2012 με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση των οροθετικών γυναικών.

Ο κ. Μπόλαρης, στη συνέχεια δήλωσε ότι: «καμία ανάμειξη δεν είχα με εκείνη την υπόθεση και αυτό γιατί δεν είχα καμία αρμοδιότητα, η ανακοίνωση αυτή εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα», υπενθυμίζοντας ότι για την υπόθεση των οροθετικών αποφάνθηκε η δικαιοσύνη.

Ακολούθησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επεσήμανε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μάρκο Μπόλαρη.