Στήριξη υπό όρους στον Αλέξη Τσίπρα θα έδινε η Ένωση Κεντρώων, επεσήμανε ο  Βασίλης Λεβέντης, που σε συνέντευξή του επιχείρησε επίσης μία ερμηνεία για την εκλογική επιτυχία του κόμματος στις εκλογές.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν «ο κ. Τσίπρας τα βρει μπαστούνια με τον Καμμένο που είναι ακροδεξιός και θελήσει την ψήφο της ΕΚ θα του τη δώσω, αν σεβαστεί τα εννιά σημεία, αν ξεκινήσει κάθαρση ευρείας έκτασης και αλλάξει πολιτική».

«Γιατί ο Τσίπρας επί πέντε χρόνια βγήκε σκάρτος, έλεγε σκίζει μνημόνια, διαγράφει χρέη, ενώνει τον Νότο κατά του Βορρά...τα έλεγε και μετεκλογικά. Είχε πέντε χρόνια πλάνης, εξαπάτησε τον κόσμο και δρομολόγησε όνειρα τα οποία βγήκαν σκάρτα και μια συγγνώμη δεν ζήτησε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να κάνει μία ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος:

Η οικονομική κρίση απελευθέρωσε το εκλογικό σώμα , ώστε να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι για τον διορισμό και την εξασφάλιση των τέκνων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα την αξιολόγηση στον Δημόσιο τομέα για «να ξεχωρίσουν οι ευσυνείδητοι από τους αργόμισθους».  Κρίνει ότι το μνημόνιο είναι «λάθος» γιατί εξακολουθεί να ρίχνει τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα ενώ δεν προβλέπει ούτε μια απόλυση από το Δημόσιο.