Για καταστροφή για τη Χαλκιδική λόγω της επένδυσης στις Σκουριές έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Μιλώντας στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9”, είπε πως «η κυβέρνηση δεν προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα, αλλά ένας υπουργός δε μπορεί να μιλά, όπως ένα κίνημα ή ένα κομματικό όργανο, επιμένουμε ως κίνημα και ως ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή η δήθεν επένδυση, είναι καταστροφή για την Χαλκιδική». 

«Μπορείς να μην αποδεχθείς μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας;» είπε η βουλευτής λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση στις 2 Οκτωβρίου της προσφυγής της εταιρείας, που διαχειρίζεται την επένδυση κατά της απόφασης για αναστολή των εργασιών, την οποία έλαβε ο κ.Σκουρλέτης ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Διευκρίνισε, όμως, «το κίνημα δε σταματάει, όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση, συνεχίζει ώσπου να καταφέρει να σταματήσει την καταστροφή στον τόπο του».

«Παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον, δεν θα μας σταματήσει μια δικαστική απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεχιστεί η επένδυση, θα φύγουμε εμείς», είπε η κυρία Ιγγλέζη, η οποία προανήγγειλε προσφυγή κατά της επένδυσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Παράλληλα, έκανε γνωστό, ότι αναμένονται τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, τα οποία, όπως είπε “δε θα είναι καλά για την εταιρεία, γιατί έχει παραβιάσει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους”, διευκρίνισε όμως ότι θεωρεί ότι είναι “θέμα του υπουργού η απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες, που έδωσαν εγκρίσεις στο παρελθόν”.