Στο μετεκλογικό τοπίο αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που διεμήνυσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο στυλοβάτης της σταθερότητας που ζητεί η χώρα. 

Μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα  Eunews.it ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια και σημειώνει πως «μέχρι το 2019 δεν υπάρχουν άλλες εκλογές, ούτε ευρωπαϊκές, ούτε αυτοδιοικητικές». 

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις: να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, την πολιτική ατμόσφαιρα και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε κάποιες δύσκολες μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνες κατά της φοροδιαφυγής, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς» συνεχίζει και συμπληρώνει:

Η χώρα, και όποιος ψήφισε άλλα κόμματα, μάς ζητά σταθερότητα, και ο Τσίπρας θα είναι ο στυλοβάτης αυτής της σταθερότητας. Η Νέα Δημοκρατία, μετά την τελευταία σκληρή ήττα, έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα και αναζητά έναν νέο ηγέτη.  Άλλα κεντρώα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αποφάσισαν να μείνουν στην αντιπολίτευση. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί τους για την στήριξη κάποιων μέτρων της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν δυο μήνες αυτά τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν την υπάρχουσα συμφωνία.

Τονίζει εξάλλου πως ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να βρει «ευρύτερες πλειοψηφίες για την εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές, και να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». 

«Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε νέες δομές, που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανάγκης μιας ευρύτερης συναίνεσης. Για παράδειγμα, ο Τσίπρας πρότεινε τη δημιουργία ενός μόνιμου συμβουλίου για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, το οποίο θα είναι σε διάλογο με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που έχουν μείνει ανοικτά. Εκεί θα είμαστε ευτυχείς να βρούμε ευρύτερες πλειοψηφίες. Όπως θα προσπαθήσουμε να τις πετύχουμε και σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του χρέους» τονίζει. 

Τέλος, σχετικά με την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει πως «είμαστε η Αριστερά του 21ου αιώνα», και αφήνει αιχμές κατά της Λαϊκής Ενότητας για λέγοντας πως «δεν θεωρώ ότι η Αριστερά γίνεται λιγότερο αριστερή όταν πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα την οποία, αν δεν την γνωρίζεις, είσαι εντελώς ανίκανος να την αλλάξεις».