Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Τρεις υποψήφιους το πολύ θέλει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να κατέλθει τελικά στην κούρσα της διαδοχής της ΝΔ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ευτελισμό της διαδικασίας αλλά και με την ενδεχόμενη κάθοδο έξι - επτά υποψηφίων.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αν και οι τελευταίες πληροφορίες τον φέρουν να ανακοινώνει την υποψηφιότητα του μετά τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή την Παρασκευή στην Ραφήνα, όσο και από τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη που διαφώνησε με την επιλογή του αδερφού της Κυριάκου που έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, προβληματίζεται από τη... δελφινολογία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να διασφαλίσει ότι αν κατέβει υποψήφιος δεν θα έχει απέναντι του κανέναν εκ των Τζιτζικωστα, Γεωργιάδη, Βορίδη Κικίλια και Όλγα Κεφαλογιαννη αφού όπως εκτιμούν οι συνεργάτες του αυτό θα διασπάσει εν πολλοίς το «καραμανλικό» στρατόπεδο το οποίο παρέχει στήριξη στον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ.

Το βέτο Μεϊμαράκη δικαιολογούν οι συνεργάτες του λέγοντας ότι αν οι υποψήφιοι για τη ΝΔ είναι πολλοί ο πρόεδρος που θα εκλεγεί δεν θα έχει την μέγιστη δυνατή νομιμοποίηση από την βάση , ενω στους πολίτες θα δοθεί η εντύπωση ότι η ΝΔ είναι χωρισμένη σε πολλά στρατόπεδα .

Στις συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ έχει αναχθεί σε πρώτο θέμα η συλλογή υπογραφών. Τα τηλέφωνα των μελών της πολιτικής επιτροπής αλλά και των συνέδρων του τελευταίου συνεδρίου έχουν πάρει φωτιά καθώς οι συνεργάτες των υποψηφίων ζητούν την στήριξη τους .