current views are: 4

27 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:58

Λεβέντης: Έστειλα επιστολή στον Τσίπρα, θα τη χρησιμοποιήσει όταν ναυαγήσει η συνεργασία με τον Καμμένο

“Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης“, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσίευση 06:58’
αρθρο-newpost

“Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης“, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

“Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κύριοι Καμμένος και Κουβέλης“, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Αποκάλυψε δε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό ενημερώνοντας ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του κόμματός του θα τον στηρίξουν στην Βουλή, αλλά δεν περιμένει απάντηση άμεσα:

“Του έστειλα επιστολή. Πιστεύω θα την κρατήσει σαν ρεζέρβα. Θα την χρησιμοποιήσει όταν ναυαγήσει η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Ένα τρίμηνο θα πάει χαμένο, αλλά μετά και οι ξένοι θα δουν τις προτάσεις μας και θα καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή σεναρίου”, εκτίμησε ο κύριος Λεβέντης ο οποίος χαρακτήρισε εκ νέου ως “παρά φύσιν” σύζευξη αυτή των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πρέπει να επαίρεται, τόνισε ο κύριος Λεβέντης, “γιατί έπαιζε μόνος του στο γήπεδο, δεν είχε στην πραγματικότητα αντίπαλο. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός”.  

“Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης κουβαλά την κατάρα του επιθέτου του”, ανέφερε εξάλλου για το θέμα της αρχηγίας στη ΝΔ.

Δεν παρέλειψε πάντως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να θέσει ορισμένα από τα βασικά θέματα που θεωρεί ότι για την επίλυσή τους πρέπει να δεσμευθεί  ο πρωθυπουργός και ιδίως, το θέμα των “αργομίσθων του Δημοσίου” και του συνταξιοδοτικού για το οποίο προτείνει ενοποίηση όλων των ταμείων και ανώτατη σύνταξη για όλους στα 1500 ευρώ:

“Να ενωθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα και να μπει ταβάνι στις συντάξεις στα 1500 ευρώ. Το σύστημα πάσχει από τις πρόωρες και μεγάλες συντάξεις. Να πούμε “κανείς Έλληνας πάνω από 1500 ευρώ” και αν έχει κάποιος περισσότερες από μία συντάξεις αυτές να ενωθούν σε μία. Αν δεν κάνουμε τίποτα το 2017 δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη. Θίγουμε τους πιο ωφελημένους του συστήματος για να μην σταματήσουν οι συντάξεις για όλους. Είναι μια ισορροπία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος προσέθεσε: “Στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις πρέπει να δούμε επιπλέον πώς θα διαχειριστούμε τους 280.000 ανθρώπους που έχουν βγει ήδη σε πρόωρη σύνταξη”. Σημείωσε δε ότι “υπάρχουν πάνω από 400.000 συνταξιούχοι που εργάζονται και λαμβάνουν παράλληλα και την σύνταξή τους”.

“Χρειάζονται βαθιές μεταρρυθμίσεις και δεν ξέρω κατά πόσο το κρατικοδίαιτο κόμμα του κυρίου Τσίπρα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα που και ο ίδιος δεν πιστεύει. Χρειάζεται δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας πιο έμπειρους ανθρώπους, γιατί προηγουμένως είχε κοντά του ανθρώπους της δραχμής, που συνωμοτούσαν” υπογράμμισε ο κύριος Λεβέντης και διευκρίνισε: “Αν βάλουμε βάσεις σοβαρές στα σημαντικά θέματα δεν είμαι κακός εγώ για να μην βοηθήσω. Αν δω καλή θέληση από την άλλη πλευρά το όνειρό μου ήταν να μπορέσω να συνδράμω. Τώρα που μου έδωσε την ευκαιρία ο λαός δεν θα το κάνω; Αλλά μία στραβή πρόκα δεν μπορείς να επιμένεις να την ισιώσεις”.

“Είμαι λιτός και θα το δείξω με την στάση μου. Η σεμνότητα και η σοβαρότητα θα είναι τα βασικά στοιχεία της θητείας μου”, συνέχισε ο κύριος Λεβέντης, ο οποίος ερωτώμενος σχετικά, προσέθεσε ότι  η διάρκεια αυτής της θητείας θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, εκτιμά ο ίδιος, ότι τον Ιανουάριο θα στραφεί στο Κέντρο.

Εξάλλου ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα (Παύλο) το 1974, ως νεαρός πολιτικός μηχανικός, συνεργασία που έληξε όταν έφυγε ο κύριος Λεβέντης στο εξωτερικό. Ανέφερε για τον πατέρα του πρωθυπουργού ότι ήταν ένας “καλός άνθρωπος”, με τον οποίον κάναν “μακρές συζητήσεις”, παρά τις πολιτικές τους διαφωνίες.

Όσο για το ποιοι πολιτικοί αρχηγοί επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι κανείς δεν του ευχήθηκε για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή, εκτός από τον Απόστολο Τζιζικώστα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης. “Δεν παρεξηγήθηκα, γιατί ξέρω ότι είχαν όλοι τις δικές τους δουλειές”, είπε με τον γνωστό του τρόπο.

Τέλος ευχαρίστησε την Θεσσαλονίκη για το δώρο της εκλογής των βουλευτών του κόμματός του.


σχετικα αρθρα