«Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι διαρκής. Αν τα ταμεία έχουν για επικουρικές, θα τις καταβάλουν» είπε ορθά-κοφτά ο Αλέξης Μητρόπουλος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους συμπλήρωσε: «Θα υπάρξει εξαϋλωση των επικουρικών συντάξεων. Στο μνημόνιο προβλέπεται ενοποίηση των Ταμείων. Η κυβέρνηση έχει δανειστεί με αυτές τις ρήτρες. Δεν μπορεί να τις παραβεί και εγγυάται μόνο την κατώτατη σύνταξη».

Ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι συνταξιοδοτούνται από 30 Ιουλίου 2015 θα συνταξιοδοτούνται με κοινωνικά - εισοδηματικά κριτήρια και με βάση τις εισφορές. Δηλαδή και η κατώτατη σύνταξη δεν είναι εγγυημένη σε όσους έχουν άλλες πηγές πλούτου. Κάθε χρόνο θα έχουμε αυτόματες μειώσεις».

«Όλα αυτά οδηγούν σε ολοκαύτωμα στους συνταξιούχους, δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Η εναλλακτική λύση είναι να παγώσουν οι ρυθμίσεις για τη μείωση των συντάξεων».

O κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στο ΕΚΑΣ: 

Το ΕΚΑΣ είναι από τους κοινωνικότερους θεσμούς, μέχρι τα τέλη του 2019 πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί, αν αντικατασταθεί, από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κάθε χρόνο θα μειώνονται κατά 20% οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.