Τις απόψεις τους για την κούρσα της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Γιάννης Μιχελάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κοινωνία και όχι να δείχνει ότι έχει επετηρίδα. Δίνει την εντύπωση ότι είναι κόμμα κλειστό, κόμμα μηχανισμών και κλειστό club. Oποιος είναι άξιος να προχωράει στη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ ανήκει στην ευρωπαϊκή Δεξιά και πρέπει να κυριαρχεί και στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη θητεία του στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι «πήγα στον Καρατζαφέρη για να κόψω δρόμο για τη ΝΔ».

Για υποψηφιότητά του είπε: «Με συνθήκες θα μπορούσε να συμβεί. Δεν το αποκλείω, δεν είναι στις προτεραιότητές μου».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε ευθύνες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο παρελθόν, λέγοντας πως "έχει ευθύνη και η ΝΔ για εδώ που είμαστε σήμερα. Πρέπει να μιλήσουμε στον κόσμο για πολιτικές.Τι εννοούμε φιλελευθερισμό και τον έχουμε ενοχοποιήσει".

Παναγιωτόπουλος: Λογική beach bar

Καυστικός ήταν ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οποίος έκανε λόγο για λογικές… beach bar.

«Παρατηρώ τη λογική του beach bar στη Νέα Δημοκρατία. Λες και ψάχνουμε τον… Σπαλιάρα να κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Αυτά είναι αστειότητες. Η αναζήτηση του αντι-Τσίπρα είναι αστεία να διατυπώνεται. Δώσαμε μια στρεβλή εικόνα. Κάναμε στροφή σε νεοφιλελεύθερες λογικές. Είναι άδικο για τη ΝΔ. Είναι φυσικό να απωθούμε μεγάλες μικρομεσαίες κατηγορίες νοικοκυριών. Αποξενωθήκαμε από κοινωνικές κατηγορίες στρατηγικής σημασίας» είπε και πρόσθεσε: «Δεν χάνουμε από τον Τσίπρα γιατί έχει baby face και εμφανίζεται ως επίδοξος γαμπρός. Είναι λάθος. Πρέπει να πάμε σε έκτακτο συνέδριο πριν από την εκλογή αρχηγού» επισήμανε, κάτι στο οποίο συμφώνησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν μπορεί να μιλάει ο Τσίπρας για παράλληλο πρόγραμμα και να κοροϊδεύει τον κόσμο. Η ΝΔ έχει να επιδείξει έργο στην πράξη. Δίνεται η εικόνα ότι έχουμε εγκαταλείψει θεμελιακές αξίες. Δεν πρέπει να προηγηθούν καλλιστεία αρχηγού χωρίς συνέδριο. Πρέπει πρώτα να πάμε σε συνέδριο» συνέχισε.

Για την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου έκανε λόγο ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος δήλωσε πως «όχι έκτακτο συνέδριο, αλλά τακτικό. Δεν έχει νόημα να πάμε σε πασαρέλα, να μην επικρατήσουν προσωπικές στρατηγικές και τακτικισμοί».

Η Μαρία Σπυράκη, από την πλευρά της, εκτίμησε ότι «μόνο η διαδικασία των ανοιχτών θυρών σώζει. To  ερώτημα δεν είναι beautiful people αλλά attractive people είναι», ενώ για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε πως είναι ενδιαφέρουσα.

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο κ. Φίλιππος Ταυρής, μέλος ΚΕΦΕ της ΝΔ, ο οποίος τόνισε ότι δεν προβλέπεται απο το καταστατικό του κόμματος έκτακτο ή τακτικό συνέδριο.