Η επιπλέον αύξηση του αριθμού των τουριστών και των εσόδων από τον τουρισμό για τα επόμενα χρόνια είναι εφικτή με τη συνέχιση του προγράμματος το οποίο ήδη αποδίδει καρπούς, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού.

Σε συνέντευξή της στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την πεποίθηση της ότι η ελληνική τουριστική αγορά είναι έτοιμη να δεχθεί επιπλέον τουρίστες και επεσήμανε τις ιδιαίτερα θετικές επιπτώσεις που είχε σε 45.000 μικρομεσαίες, οικογενειακές κυρίως επιχειρήσεις του κλάδου, η δυνατότητα που τους δόθηκε να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

«Βοηθάμε και την επιχειρηματικότητα, γιατί εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις επενδύσεις που ξεμπλοκάραμε, είναι 45.000 μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν ήταν μέχρι τώρα επιλέξιμες στα προγράμματα ΕΣΠΑ για να αξιοποιήσουν επιδοτήσεις και να αναβαθμίσουν την ποιότητα και τις υπηρεσίες τους», είπε η κυρία Κουντουρά, προσθέτοντας ότι το συνολικό κονδύλιο ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 50 έχουν ήδη διατεθεί και τον Οκτώβριο θα διατεθούν άλλα 60 εκ. ευρω.

Η υπουργός τουρισμού διαβεβαίωσε ότι στις άμεσες προθέσεις του Υπουργείου είναι η ενίσχυση των ελέγχων για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η ενίσχυση της διεθνούς προβολής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια «η Ελλάδα λόγω της κρίσης δεν είχε τη δυνατότητα» να κάνει.