Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Ibrahim Al-Jaafari, συναντήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Al-Jaafari συζήτησαν τις τελευταίες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, έδωσαν έμφαση σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας και υπογράμμισαν την ανάγκη να προωθηθεί έτι περαιτέρω η οικονομική, τεχνική, στρατιωτική και πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Προς υλοποίηση του στόχου αυτού, συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί σύντομα ανταλλαγή επισκέψεων των Πολιτικών Διευθυντών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών, οι οποίοι, με τη βοήθεια τεχνικών ομάδων εργασίας, θα καταρτίσουν ένα διμερές σχέδιο δράσης και στρατηγικής συνεργασίας.

Επιπλέον, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Giorgi Kvirikashvili.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Κοτζιάς και Kvirkashvili συζήτησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας, ενώ εξέτασαν και ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση και η αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια, ο έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών και Πολιτικών Υποθέσεων του Αγίου Μαρίνου Πασκουάλε Βαλεντίνι.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκαν η αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Αγίου Μαρίνου σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και η αμοιβαία υποστήριξη μεταξύ των δύο χωρών σε υποψηφιότητες σε διεθνείς οργανισμούς. 

Μάλιστα, ο κ. Βαλεντίνι ζήτησε από τον κ. Κοτζιά την ελληνική συνδρομή για την προώθηση της ενσωμάτωσης της χώρας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.