Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Με ανακοινωμένες ήδη τις υποψηφιότητες των κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα, οι πάντες στη Νέα Δημοκρατία αναμένουν και την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι σχετικές ανακοινώσεις από τον κ. Μεϊμαράκη αναμένονται σήμερα. 

Η κάθοδος του κ. Μεϊμαράκη στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνει σε καθοριστικό βαθμό και τα δεδομένα για τη μάχη των υπογραφών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newpost, ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει και αναμένεται να εξασφαλίσει τη στήριξη περίπου 200 εκ των 521 μελών της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο αριθμός των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του δεν αποκλείεται να κινηθεί και σε υψηλότερα επίπεδα καθώς στους 200 δεν περιλαμβάνονται οι βουλευτές του κόμματος, στη στήριξη μεγάλου αριθμού εκ των οποίων επενδύει, επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης. 

Σε ότι αφορά τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, πηγές στο περιβάλλον του λένε ότι έχουν ήδη μπει κάτω από την πρόταση υποψηφιότητάς του οι 50 υπογραφές, που αποδέχεται η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχουν διασφαλιστεί και αρκετές επιπλέον. 

Από εκεί και πέρα, βεβαιότητα εκφράζεται τόσο από το επιτελείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και από αυτό του Μάκη Βορίδη, που κινούνται ενεργά εδώ και ημέρες (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε έχει, πρώτος, ανακοινώσει την υποψηφιότητά του) στο γαλάζιο παρασκήνιο ενώ ενεργά στο κυνήγι των υπογραφών είναι και ο κ. Βασιλης Κικίλιας. 

Από εκεί και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται καθώς πλην των προαναφερόμενων, υπογραφές αναζητούν, ή επιχειρούν να δεσμεύσουν, και αρκετοί ακόμη: Από τον βουλευτή κ. Κ. Σκρέκα και τον επικεφαλής της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη μέχρι τους Π. Τατούλη και Π. Ψωμιάδη αλλά και μερικά ακόμη, απλά, μέλη της Ν.Δ. που ζήτησαν και έλαβαν τη λίστα των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και του Συνεδρίου του κόμματος ή σπεύδουν να προαναγγείλουν υποψηφιότητα.

Καθίστανται, δε, έως και δύσκολα εάν συνυπολογιστεί ότι μία μερίδα στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής έχουν άμεση αναφορά σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ (Καραμανλής, Σαμαράς, Μπακογιάννη) ή στην ΟΝΝΕΔ και, συνεπώς, θα κινηθούν συντονισμένα. Υπό την έννοια αυτή, δεν αποκλείεται η εξασφάλιση των υπογραφών να καταστεί δύσκολο έργο ακόμη και για ηχηρά ονόματα που διεκδικούν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και, συνακόλουθα, ακατόρθωτο για τους υπόλοιπους...